De tablets zijn gebruiksvriendelijk ingesteld waarop er veel mogelijkheden en opties ter beschikking zijn. Helaas hebben wij geen sluitende oplossing/communicatie wijze waarbij we kunnen voorkomen dat een minderjarige alcohol besteld bij u op locatie. 


Het is zoals u ongetwijfeld bekend, de verantwoording van u en uw medewerkers. Indien er een persoon minderjarig lijkt en alcohol besteld dient er een vorm van identiteitskaart gevraagd te worden.


De enige sluitende optie is een drankenkaart activeren zonder alcoholische dranken wanneer er een minderjarige in het gezelschap aanwezig is en/of zich kan bijvoegen aan het gezelschap van de geactiveerde tablet waarvandaan alcoholische dranken kunnen worden besteld.


De eindverantwoording van alcoholgebruik door minderjarigen ligt bij de serverende medewerker welke de dranken aan de gast serveert


Op het moment van uitserveren dient degene waaraan de alcohol wordt geserveerd gecheckt te worden wanneer deze minderjarig lijkt. Bij het gebruik van de tablet kunnen mensen nadat de tablet is geactiveerd aanschuiven. Vandaar is het extra van belang om de controle op het uitserveren te leggen. Begrijpelijk is wanneer dit te veel druk legt op de medewerkers en de verhoogde foutmarge. In dit geval is de enige optie een drankenkaart agenda te activeren op de locatie waar geen alcoholische dranken zijn inbegrepen. Dit is zeker niet ideaal, maar de enige optie om dit probleem te voorkomen.


Indien er hierover nog vragen zijn gelieve telefonisch contact op te nemen met ons.