Hier leest u hoe u kunt zorgen dat uw producten het beste gefotografeerd kunnen worden en hoe u de afbeeldingen aan kunt leveren.


Nieuwe product foto’s:

  • Zorg voor een schone, nette achtergrond zodat de gerechten goed tot hun recht kunnen komen.
  • Zorg ervoor dat de focus ligt op het product/gerecht en dat deze scherp is ingesteld.
  • Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is rondom het product zodat wij de vrijheid hebben om de foto te bewerken en de juiste dimensies kunnen instellen.
  • De foto’s dienen allemaal gelijk te zijn. Zorg voor hetzelfde licht, dezelfde invalshoek en dezelfde achtergrond. Wees hierin consistent.
  • Zorg ervoor dat het product in het midden van de foto staat en deze in het geheel erop staat.
  • Schiet de foto’s altijd horizontaal / canvas.

Houdt er rekening mee dat bijvoorbeeld soepen en/of salads beter van bovenaf gefotografeerd kunnen worden.

Wanneer u begint met fotograferen kunt u ons altijd een paar test foto’s sturen, zodat wij u kunnen vertellen of u in de goede richting zit.

Als u klaar bent met de fotografie kunt u de foto’s naar ons mailen. Het dient duidelijk te zijn wat de benaming is van het gerecht volgens uw menukaart. U kunt of de foto’s zelf benoemen of u kunt een Excel bestand aanleveren waarin de foto’s benoemd zijn en bij welke gerechten daarbij horen. Dan kunt u alle foto’s tegelijk sturen via WeTransfer (https://wetransfer.com/).


Afbeeldingen van dranken

Het is heel lastig om goede foto’s te maken van bijvoorbeeld wijnflessen. Wij hebben een groot aantal afbeeldingen van dranken in onze database. Mocht u toch ervoor kiezen om foto’s te maken van uw dranken, zorg er dan voor dat het glas niet reflecteert. U kunt ook online zoeken naar de beste afbeelding van uw dranken en deze naar ons sturen zodat wij kunnen kijken of wij deze kunnen bewerken.

Mocht u vragen hebben met betrekking tot foto’s en afbeeldingen, kunt u ons altijd van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 bereiken op +31 (0)30 711 32 32.