Voordat wij aan de slag mogen gaan met uw Tabletmenukaart.nl bestelsysteem hebben wij het één en ander aan informatie nodig om alles in goede banen te kunnen leiden.

Om zo spoedig mogelijk live te kunnen gaan willen wij u vragen om alle benodigdheden twee weken van tevoren aan te leveren.

Hieronder vindt u een checklist met alles wat wij nodig hebben om aan de slag te mogen gaan. Mochten er vragen zijn staan wij u vanzelfsprekend graag te woord.

Automatische incasso

Om voor beide partijen ervoor te zorgen dat het administratief vlekkeloos verloopt, werkt Tabletmenukaart.nl per automatische incasso. In de bijlagen vindt u het formulier, wij vragen u om deze in te vullen, te ondertekenen en terug te sturen. Wenst u geen gebruik te maken van automatische incasso dan zijn wij genoodzaakt om per factuur 5% administratiekosten in rekening te brengen.

Contactpersoon

Om de communicatie tussen beide partijen goed te laten verlopen willen wij u vragen om één contactpersoon aan te stellen. Hij of zij zal met ons in communicatie zijn om alle informatie zo goed en compleet mogelijk over te brengen. In de bijlagen vindt u het formulier waar u de contactgegevens in kunt vullen. Deze kunt u daarna ook terugsturen.

Netwerk

Om alles zo goed mogelijk voor te bereiden voor de installatie hebben wij een aantal netwerkgegevens nodig. In de bijlagen vindt u het netwerk-document, wij vragen u om deze gegevens aan te vragen bij uw Wi-Fi leverancier. Mocht u gebruik maken van uw eigen Wi-Fi netwerk dan ontvangt u een risico formulier voor het gebruik van eigen Wi-Fi, deze kunt u ondertekenen en terugsturen.

Menukaart

De invulling van de menukaart ligt vaak gecompliceerder dan gedacht. Daarom hebben wij een Excel bestand toegevoegd waarin u alle gegevens kunt noteren die nodig zijn. Uit ervaring weten wij dat wanneer de informatie niet volledig wordt ingevuld, de integratie met ons systeem in de beginperiode moeizaam verloopt. Wij vragen u dan ook om hiervoor de tijd te nemen om alles zo zorgvuldig mogelijk aan te geven. Omdat u een Unitouch kassa heeft hoeft u niet alle gegevens in te vullen, maar u kunt wel alle PLU codes opvragen bij uw kassaleverancier. U kunt invullen wat van toepassing is.

Hieronder een overzicht van alle punten:

•Hoofdcategorieën – in welke hoofdcategorieën wilt u uw menu indelen. Denk bijvoorbeeld aan: menukaart, lunchkaart, A La Carte, Koude dranken, Warme dranken, Wijnen, Bieren, etc.

•Subcategorieën – iedere hoofdcategorie kan worden onderverdeeld in meerdere subcategorieën. Houd er echter rekening mee dat te veel subcategorieën ervoor zorgen dat de gast een hoop moet swipen, wat het minder gebruiksvriendelijk maakt.

•Producten – hoe wilt u de producten benoemen, deze benamingen worden getoond op de tablet. Wilt u meerdere talen? Vul dan de productnamen ook in meerdere talen in.

•ID Code – gebruikt u een andere kassa, dan dienen wij voor alle producten de juiste code te weten om deze te koppelen met uw huidig kassasysteem.

•Fotocode per product – Alle afbeeldingen van de gerechten dienen verstuurd te worden via WeTransfer https://wetransfer.com/. Iedere afbeelding dient benoemt te worden anders kunnen wij de juiste afbeeldingen niet bij de juiste producten plaatsen.

•Prijs – voer in deze kolom de prijs in voor het product

•Omschrijving – indien gewenst kunt u hier de omschrijving toevoegen per product

•Allergenen – indien u hier gebruik van maakt kunt u per gerecht de allergenen informatie aangeven.

Nadat het Excel bestand is ingevuld zijn er nog een aantal gegevens waar u rekening mee dient te houden:

•Heeft u een lunchkaart, dinerkaart, A la carte of afhaalkaart. Houdt er dan rekening mee dat de keukennamen verschillend moeten zijn zodat de keuken weet welk gerecht van welke kaart wordt besteld.

•Wilt u gebruik maken van icoontjes zoals Vegetarisch of Pittig, dan kunt u dit apart aangeven in het Excel bestand per gerecht bij de allergenen informatie.

•Van alle dranken dienen wij exact te weten van welk merk u schenkt. Benamingen als: amaretto, tequilla, port, sherry, zijn niet correct, omdat wij dan niet weten welke afbeelding wij mogen gebruiken voor uw menukaart. Om dubbelwerk te voorkomen wees zo zorgvuldig mogelijk met het aangeven van de merken.

Design & Service

Het design van de tablet is wat de gasten aanspreekt en wat de tablet gebruiksvriendelijker kan maken. Wij hebben daarom een aantal bestanden nodig om uw huisstijl zo goed mogelijk over te kunnen nemen. U kunt ons het volgende sturen: menukaarten, website, afbeeldingen van uw restaurant, drankenkaarten en social media-uitingen.

Het eerste wat de gast te zien krijgt is de coverpagina en de introductiepagina van de tablet. U kunt het materiaal voor deze pagina’s aan te leveren. Vaak is een coverpagina een mooie afbeelding met uw logo en de introductiepagina voor huisregels of een korte introductie van uw locatie. Wilt u uw menukaart in meerdere talen weergeven dan dienen de teksten voor beide pagina’s ook in meerdere talen te worden aangeleverd.

Ons systeem heeft een aantal tools die u kunt inzetten om uw verkoop een boost te geven.

•Promoties – bovenaan iedere subcategorie in uw menu kunt u een promotie laten plaatsen. U kunt aangeven welk product u gepromoot wilt hebben. Zo kunnen wij een promotiebanner maken.

•Screensaver – na een in te stellen tijd kunnen screensavers geactiveerd worden. Dit kunnen mooie afbeeldingen zijn van uw locatie of van de gerechten, maar ook van bijvoorbeeld evenementen of promoties van bepaalde acties. U kunt aangeven of u hiervan gebruik wilt maken en ons hiervoor het materiaal leveren.

Daarnaast kunnen de gasten verschillende service oproepen kiezen. Welke service oproepen u wilt voor uw eigen menu kunt u helemaal zelf beslissen. Standaard hebben wij de volgende oproepen alvast voor u ingezet:

Onze services:

-Extra service gewenst

-Extra bestek gewenst

-Extra servetjes gewenst

-Extra uitleg gewenst

Rekening:

-Mijn rekening

-Graag contant betalen

-Graag met pin betalen

Wilt u deze service oproepen aanpassen dan kunt u dat aan ons doorgeven zodat wij uw gewenste oproepen in het systeem kunnen verwerken.

LET OP: de installatiedatum wordt afgesproken met Tabletmenukaart. Deze kunt u eenmalig één week van tevoren verzetten. Gebeurt het nogmaals dat een installatiedatum moet worden verschoven worden de kosten van het maandbedrag vanaf dat moment direct in rekening gebracht.